Öğrenciler yetenekli oldukları alanları seçebilmek için koçluğa ihtiyaç duyarlar.
Bir hedef belirlemek, öğrencinin coşkusunu ve motivasyonunu artırır. Koçluk süreci boyunca hedef belirlemenin yanı sıra netleşen hedefe yönelik eyleme geçmek için de çalışmalar yapılır.
Pek çok öğrenme metodu var. Öğrenci yalnız başına kendisine uygun yöntemini bulamayabilir. Koç, öğrenciye doğru öğrenme yöntemini bulması, uygulaması ve okul başarısını artırmasında destek olur. Okul başarısının yanında TEOG ya da YGS-LYS gibi amaç olarak belirlenen bir sınav için de öğrenme teknikleri çalışılabilir.
Profesyonel bir koçun hedeflerinden biri de öğrencinin odaklanma düzeyini artırmaya yöneliktir.
Ailelere gelelim. Sınavlar ve okuldaki başarı boyutuyla zaten ilgililer ama dahası da var. Çocuğunun sosyal ilişkilerinde beceri kazanmasını isteyen aileler öğrenci koçuna başvurabilir. Kimi zaman anne ve babaların da koçla çalışması gerekebilir. Böylece hem çocuklarıyla ilgili süreci yakından takip edebilir hem de sürecin içinde aktif olarak yer alabilirler.
Eğer öğrenci lise veya üniversite çağındaysa, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ilişkilerini düzenlemek için kendisi de bir koçla çalışmak isteyebilir.
Öğrenci koçu, öğrencinin sorun olarak gördüğü bir durum karşısında çözüm üretme kabiliyetini geliştirir.
Çözüm üretebilen her öğrenci daha mutlu ve keyifli anlar yaşar ve elbette ki daha başarılı olur.